De Chinese financiële dienstverlener Ant Group wil naar verluidt $35 miljard ophalen met de beursgang in Hongkong en Shanghai.

Hiermee zou dit de grootste beursgang ooit worden.

Ant Group is bekend van de betaalapp Alipay, maar heeft een veel breder palet aan diensten

Ant Group, de financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba en diens mede-oprichter Jack Ma, wil naar verluidt liefst 35 miljard dollar aan vers kapitaal ophalen bij belggers met zijn gelijktijdige gang naar de beurs in Hongkong en Shanghai. Dat meldt persbureau Bloomberg

Als Ant Group inderdaad voor 35 miljard dollar aan nieuw kapitaal krijgt, gaat het om de grootste beursgang ooit. De waardering voor het totale bedrijf is inmiddels opgelopen naar circa 250 miljard dollar.

Daarmee is het bedrijf in waarde groter dan financieel concern Bank of America, en zelfs twee keer de omvang van Citigroup. Onder Amerikaanse financiële instellingen is, gekeken naar marktwaarde, alleen JPMorgan groter in omvang.

Ant Group wil de opbrengst van de aandelenverkoop gebruiken om zijn activiteiten uit te breiden en onderzoek en ontwikkeling te financieren.

Ant Group komt uit de koker van Jack Ma

Ant is onder meer eigenaar van de betaaldienst Alipay, de Chinese tegenhanger en veel grotere variant van PayPal.

Alibaba heeft een belang van 33 procent in Ant, terwijl Jack Ma via een getrapte constructie iets meer dan de helft van Ant Group direct controleert.

Lees ook: Dit doet de Ant Group, de Chinese betaalreus van Jack Ma die voor een recordbedrag naar de beurs wil

In Nederland is Ant Group actief met WorldFirst en betaalapp Alipay. Waar Alipay zich richt op digitale betalingen van consumenten aan bedrijven, legt WorldFirst de focus op internationale betalingen van bedrijven onderling.

“Kort gezegd is het doel van Ant Group to make it easier to do business anywhere”, vertelde directeur Michel Post van WorldFirst in Nederland onlangs aan Business Insider.

“In Nederland hebben we een sterke positie bij e-commerce bedrijven die bijvoorbeeld producten in China inkopen en verkopen op fora zoals Bol.com”, zegt Post. “Aan de andere kant heb je ook Nederlandse partijen die bijvoorbeeld bij Amazon in het VK producten aanbieden en dus betalingen in ponden ontvangen.”

Het klantenpalet gaat echter verder dan e-commerce. In iets meer dan twee jaar tijd heeft WorldFirst in Nederland meer dan 1.000 klanten geworven in diverse branches, van bloemenexporteurs en leveranciers van tuinmeubelen tot machinebouwers.

LEES hier het volledige interview met Michel Post van WorldFirst